Om gustavssons plåt & vent

Vi är en plåt- och ventilationsfirma med lång erfarenhet och expertis inom plåtslageriarbeten. Vi kan det mesta gällande stuprör, hängrännor, takhuvar, skorstenshuvar, plåttak och väggplåt. Vi erbjuder ett brett utbud av material och kulörer för att passa olika behov och preferenser. Kontakta oss för mer information. Det finns mycket möjligheter med plåt!

Inom ventilation utför vi omfattande tjänster, inklusive injustering av ventilationssystem, ventilationsprojektering och tillverkning av specialdetaljer för ventilation. Vi har en gedigen kunskap och erfarenhet inom området.

Vi är baserade i Nässjö och är stolta över att betjäna kunder i hela regionen, inklusive närliggande områden som Eksjö, Aneby, Vetlanda och andra omkringliggande orter, som t.ex. Anneberg, Malmbäck och Bodafors. Vi har byggt upp ett starkt rykte och ett förtroende inom dessa samhällen och strävar alltid efter att leverera högkvalitativa resultat.

Företaget grundades redan 1948 av Gösta Gustavsson, som började med byggnadsplåtslageri och använde en cykel som sitt första transportmedel. Med tiden utökades verksamheten till att omfatta även stoft- och spånhantering, samt ventilation från början av sextiotalet. Peter, Göstas son, gick med i företaget 1967 vid 15 års ålder, och Stefan, en annan son, anslöt sig 1975 också vid 15 års ålder. Idag är Thom och Rickard Gustavsson, söner till Peter, samt Martin Gustavsson, son till Stefan, ägare till företaget sedan februari 2022. Peter är numera pensionär, medan Stefan fortsätter sin medverkan i företaget under några år till. Dessutom har vi Johannes Karlsson, systerson till Peter och Stefan, med oss i företaget.

Sedan början av åttiotalet erbjuder vi även helhetslösningar för ventilation, inklusive projektering, utförande, intrimning och injustering. Vi använder Cadvent som tillägg till AutoCad för att skapa ventilationsritningar. Vår verkstad i Nässjö är välutrustad för tillverkning av plåtslageri- och ventilationsdetaljer, inklusive kap-svets-sliputrustning för mindre smidesarbeten. Vi är som starkast och konkurrenskraftigast som underentreprenör i totalentreprenader för ventilation.

Under 2020 förvärvade vi en modern tremeters bockmaskin och sax från Cidan Machinery (Göteneds), vilket möjliggör ännu bättre resultat vid skapandet av plåtdetaljer.

Våra största uppdragsgivare för närvarande är stora byggföretag i och runt Nässjö. Kontakta oss för vidare diskussioner


Företagets grundare: Gösta Gustavsson. 1920 - 2003